Grootste, gezelligste en mooiste openlucht verzamelmarkt van Friesland

ROMANTISCHE MARKT JOURE op vrijdag 8 aug. 2008

Joure - Op vrijdag 8 augustus 2008 vindt de grootste, gezelligste en mooiste Verzamelmarkt in Friesland plaats: de Romantische Markt Joure. Centrum Joure ligt dan van 10-21 uur vol met Verzamelobjecten, Kunst, Antiek, Brocante, Boeken en Curiosa. Bijna 200 kramen zullen dan doorbuigen met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk aanbod aan leuke oude spullen en talrijke artikelen uit Moeders en Grootmoeders Tijd. Op het D.E-plein pakt de Friese verzamelkring SamZam uit met antieke schrijfmachines, oude fototoestellen, Philipshave, sigarettenhouders, sprinklers, fluitjes, bierdoppen en kroonkurken en electriciteit in grootmoeders tijd. Taxatie Antiek en Curiosa Voor huisnummer 2 kunt u de heer Bonhof uit Wapenveld ontmoeten. Hij is een erkend kunst- en antiekkenner die gratis uw meegenomen kostbaarheden wil taxeren op de waarde. Dus neem uw pronkstuk of verzamelwaar mee en de heer Bonhof zal u vertellen of het werkelijk een waardevol object is. In de Midstraat West is een speciale Kunstmarkt met 35 deelnemers. Schilders, beeldhouwers, edelsmeden, portrettekenaars, keramiek, houtsnijwerk, zijdekunst en andere vormen van kunst treft u aan tot aan de Jouster toren. Vanaf daar tot aan het Merk staan 150 kramen met verzamelingen. Het plein De Merk is deze dag omgedoopt tot het Amsterdamse Waterlooplein van Joure. Hier bieden tientallen gespecialiseerde standhouders tegen betaalbare prijzen mooie en exclusieve spullen aan zoals antiek, curiosa, brocante, meubelen, glas, aardewerk, porselein, verzamelartikelen, enz. Steeds meer mensen gaan op zoek naar oude en betaalbare voorwerpen en artikelen van vroeger. In het parkje Ter Huivra is een Vogeltjesmarkt georganiseerd met een vijftiental deelnemers. Er zijn standwerkers, acrobaten en andere activiteiten voor de kinderen en er is live muziek voor iedereen. Kom vrijdag 8 augustus van 10 - 21 uur een kijkje nemen op deze grootste, gezelligste en mooiste openlucht Verzamelmarkt in Friesland: de Romantische Markt Joure. De toegang is gratis.

De organisatoren Andre Terra en Sjouke Kuindersma, verwachten dat vele duizenden belangstellenden uit heel Nederland deze zesde editie Romantische markt Joure gaan bezoeken. Als de weergoden ook een beetje willen meewerken, wordt het zeker een geslaagd evenement voor publiek, standhouders, organisatie en de gehele middenstand van Joure.

Info Romantische Markt Joure : de heer Sj. Kuindersma: Tel 06-14407979 Fax : 0513- 418840 Site www.joure.nl of http://www.eropuit.nl/uitje/title/RomantischeMarktJoure/id/18397

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Voor meer actuele persberichten aug en sept 2008 en agenda met uittips:

klik aan de Sites http://siedsma.goedetips.nl of http://hobby.clubs.nl/verkade